Het belang van goed onderhoud

Om ervan verzekerd te zijn dat uw cv-ketel goed, energiezuinig én veilig blijft werken, is het belangrijk het systeem regelmatig na te laten kijken en te onderhouden. De ketel moet immers zeven dagen per week en 24 uur per dag goed werken. Dat lukt alleen als alle onderdelen goed zijn onderhouden. Regelmatig onderhoud verlengt bovendien de levensduur van de cv-ketel.

Wat kan er zonder regelmatig onderhoud stukgaan aan de cv-ketel?

 • Als de ketel een of twee jaar geleden is onderhouden, gaan er normaal gesproken geen onderdelen stuk.
 • Als de laatste onderhoudsbeurt drie of vier jaar geleden is, kan de warmtewisselaar vervuild zijn, neemt de kans op storingen toe en stijgt het gasverbruik (en dus uw energierekening).
 • Na vijf of zes jaar zonder onderhoud, kan de automatische ontluchter stukgaan. Ook kan er lekkage optreden en kunnen ketelonderdelen verroesten. Dit leidt tot hoge reparatiekosten.
 • Als de ketel zeven of acht jaar niet is onderhouden, kunnen de ventilatie en luchtdrukschakelaar vervuilen. De kans op storingen neemt toe en ook het gasverbruik stijgt (en daarmee de energiekosten).
 • Als een ketel negen jaar of langer niet is onderhouden, kunnen er storingen optreden aan het elektronische gedeelte van de ketel. De ketel doet het dan niet of nauwelijks meer.

Serviceabonnementen voor onderhoud van uw cv-ketel

Eerste Hulp Bij Storing werkt samen met Feenstra, het enige installatiebedrijf in Nederland met nationale dekking op het gebied van installatie, onderhoud en dienstverlening bij storingen voor cv-ketels. Feenstra heeft vestigingen in heel Nederland en heeft meer dan 800 bussen rondrijden. Daardoor is zij snel ter plaatse als u een storing heeft. Feenstra is bovendien zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Om verzekerd te zijn van goed en vakkundig onderhoud van uw cv-ketel, kunt u bij Feenstra een onderhoudscontract afsluiten. Hiervoor bestaan de volgende opties:

Cv-ketel onderhoud Basis

Dit cv-ketel serviceabonnement omvat het onderhoud aan de ketel en de voorrijkosten van de monteur. U betaalt zelf voor uurloon en materiaalkosten als er een storing is. Het abonnement houdt het volgende in:

 • Eén keer in de twee jaar onderhoud aan uw cv-ketel
 • Bij storing zo snel mogelijk geholpen
 • Inclusief voorrijkosten

U kunt het cv-ketel serviceabonnement voor minimaal 1 jaar afsluiten, daarna is het maandelijks opzegbaar. Materiaalkosten bij onderhoud en arbeidsloon bij storingen zijn niet inbegrepen.

Meer informatie over het cv-ketel Basis abonnement

Cv-ketel onderhoud All-in

Met dit all-inclusive serviceabonnement voor cv-ketelonderhoud voorkomt u onverwachte kosten. Bij dit contract zijn alle kosten inbegrepen. Het abonnement houdt het volgende in:

 • Eén keer in de twee jaar onderhoud aan uw cv-ketel
 • Bij storing, zo snel mogelijk geholpen
 • Inclusief voorrijkosten
 • Inclusief arbeidsloon van de monteur bij een storing
 • Inclusief materiaalkosten bij storing en onderhoud

Het cv-ketel serviceabonnement heeft een minimale looptijd van 1 jaar, daarna is het maandelijks opzegbaar.

Meer informatie over het cv-ketel All-in abonnement

Voor beide abonnementen geldt dat er verplichte toestelkeuring en eerste onderhoudsbeurt plaatsvindt. Hiervoor wordt € 75,- berekend.