Checklist bij storing aan uw cv-ketel

Als u niet weet welk merk, type of foutcode u heeft, kunt u in geval van een cv-ketel storing altijd de checklist met onderstaande 7 stappen zelf controleren:

  1. Zit de stekker van de cv-ketel goed in het stopcontact?
  2. Staat de thermostaat te laag ingesteld? Stel deze dan in op kamertemperatuur. De geadviseerde temperatuur overdag is volgens MilieuCentraal 19 graden en 's nachts (of als je niet thuis bent) 15 graden: bespaartips MilieuCentraal.
  3. Staat de hoofdgas- en/of toestelkraan wel voldoende open? Zo niet, opendraaien en de ketel resetten. Resetten kunt u doen door op de resetknop van uw cv-ketel te drukken.
  4. Is de waterdruk voldoende? Deze hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te zijn. Vul de cv-ketel bij als de druk te laag is.
  5. Hoort u borrelende geluiden in uw radiator(en)? Dit betekent dat er luchtbellen in zitten. Ontlucht de radiatoren.
  6. Zijn de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog heel? Zo niet: herstellen en de ketel resetten.
  7. U kunt de ketel zelf opnieuw opstarten. Noteer wel vooraf de storingscode in het display of maak een foto van de storingscode. Dit kan belangrijk zijn voor de analyse van de storing, als de ketel niet aangaat bij het resetten.
Heeft u dit gecontroleerd en werkt de installatie nog steeds niet? Dan is het verstandig er een vakman naar te laten kijken. Neem contact op met Feenstra: (088) 8455 055 of kijk op feenstra.com